پاورپوینت اسلاید در مورد کردستان و آداب و رسوم آنها
دارای264 اسلاید و صفحه
فرمت فایل :pptx
دارای 264 صفحه
اکثر موضاعات همراه با عکس آن مطلب آمده است
قسمتی از اسلاید :
استان كردستان بخشی از سرزمینی است كه تحت حكومت مادها اداره می شده است. كردها یكی از شعبه های مشهور نژاد آریایی هستند كه از حدود 2000 سال پیش از میلاد مسیح از شرق به ایران وارد شده و به شمال غربی و مشرق دریاچه ارومیه مهاجرت نموده اند و محققان در آریایی بودن آنها شكی ندارند .كردها مردمانی ایرانی تبار هستند كه زبان ، فرهنگ و آداب و سنن آنان در ارتباط و پیوند با دیگر مردمان در قلمرو زیست اقوام ایرانی است . بر اساس مت كتیبه داریوش در تخت جمشید و بیستون دولت ماد در سال 550 پیش از میلاد مسیح در قلمرو دولت هخامنشیان قرار داشته است در عصر سلجوقیان و به ویژه در عهد حكومت طغرل بیگ تمامی ناحیه جبال كوهستانی غرب ایران (كردستان) به عراق عجم نام گذاری شده ، زیرا القایم با ... خلیفه عباسی طی منشوری در سال 437 ه . ق از طغرل بیگ سلجوقی به عنوان ملوك العراقین نام برده است.
عطاءالملك جوینی در بیان نبرد هلاكوخان مغول به فرقه اسماعیله و ارسال تداركات و پشتیبانی آنان از ولایت اكراد یاد كرده است.
به نظر می رسد كه در دوره ایلخانان مغول كردستان از عراق عجم شده باشد در اوایل قرن هفتم هجری سلیمان شاه از تركمانان ایوه بر آن حكومت كرده است . شرف الدیم بلیسی حدود كردستان را در روزگار صفوی و در كتاب شرف نامه خود با افزودن ولایت لرستان یك جا ذكر می كند و در شرف نامه سرزمین لرستان و قوم لر را با كردها یكی می شمارد .
در تقسیمات روزگار صفویه كردستان ولایتی است كه از ولایت كرمانشان جدا و شامل چهار حاكم نشین خورخوره ، جوانرود ، اورامان و الكاء بانه بود . پس از انقلاب مشروطیت بر اساس قانون مصوب 1325/2/14هجری قمری بر طبق قانون تشكیل ایلات و ولایات و دستورالعمل آن ایران به چهار ایالت و 23 ولایت در تقسیمات جدید تقیم كه كردستان اردلان به دلیل حكومت خاندان اردلان (یكی از خاندان های كرد) بر آن به ان نام خوانده شده است .در اولین تصمیم گیری درباره تقسیمات جدید كشوری به موجب تصویب نامه شماره 1375 – 1316/9/9شمسی ایران به 6 استان تقسیم شد كه استان غرب مشتمل بر شهرستان های كردستان ، كرمانشاهان ، گروس ، باوندپود (كلهر) ، پشت كوه و لرستان بود .مساحت استان كردستان 29137 كیلومتر كیلومتر مربع و دارای 180 كیلومتر مرز مشترك در قسمت غربی خود با كشور عراق است .
این استان از شمال به استان های آذربایجان غربی و زنجان و از جنوب به استان كرمانشاه و از شرق به استان همدان محدود است . آب و هوای استان در ناحیه شمالی آب و هوای نسبتا سرد و در نواحی جنوبی معتدل كوهستانی است و دارای فلات های مرتفع و خشك و دشت های حاصلخیز مانند دشت مریوان ، دشت اوباتو ، دشت ئیلاق یا دهگلان ، دشت قروه و دشت كامیارن است .
رودهای استان با توجه به وضع طبیعی و توپوگرافی منطقه دارای مشخصات خاصی هستند مانند پایین بودن بستر رودخانه از سطح زمین های مجاوره ، افزایش آب در فصل بهار ، غیر قابل استفاده برای قایقرانی و ....این رودخانه ها به سه حوزه دریای خزر ، دریاچه ارومیه و خاك عراق وارید می شوند . كوه های كردستان قسمتی از كوه های غرب ایران رات تشكیل داده اند و مهم ترین آنها برانان در شرق چهل چشمه (چهل چمه) به ارتفاع 3120 متر در غرب دیواندره – كوه عوالان به ارتفاع 2665 متر در بین گاورود و كامیارن ، قره داغ داغ به ارتفاع 3120 متر در شمال بیجار ، گوژه به ارتفاع 2666 متر در بین دهگلان و سنندج ، كوه آبیدر به ارتفاع 2550 متر در سنندج ، كوه بزرگ شاهو به ارتفاع 3325 متر كه بلندترین كوهستان استان است.
و...
فهرست مطالب مهم :
مشخصات عمومی
فرهنگ كردستان
جمعیت و نیروی انسانی
كشاورزی كردستان
قابلیت ها و مزیت های توسعه بخش كشاورزی
وضعیت عمومی كشاورزی استان كردستان
بخش صنعت و معدن استان
موقعیت جغرافیایی کردستان
مختصری از تاریخ کردستان
آب و هوای کردستان و بهترین زمان سفر
غذاهای محلی کردستان
آش های محلی
غذاهای فراموش شده کردستان
سوغاتی های کردستان
محصولات چوبی کردستان
خوشمزه های کردستان
مناطق گردشگری استان کردستان
جاذبه های تاریخی فرهنگی
جشن عروسی در کردستان
لباس سنتی کرد
قدمت لباس کردی
لباس مردان
قسمتهای مهم لباس مردان:
لباس زنان
قسمتهای مهم لباس زنان
آداب و رسوم مردم کردستان در ماه مبارک رمضان
مراسم آشتی کنان در سنندج
اقامه نماز جماعت ۲۰ رکعتی ((تراویح))
از سحرگاه تا به وقت نماز'پارشیو'
مجلس ذکرو محفل قرآن
مراسم و آیینهای مردم کردستان در ایام محرم
آداب و رسوم نوروز در کردستان
تهیه "خوانچه" برای تازه عروسها
اجرای بازی هیلکه شکینه(تخم مرغ شکستن) توسط بچهها
**اکثر مطالب بالا با عکس آن و همراه با مثال موضوع آمده است
kordestan_1571901704_32890_2413_1330.zip13.03 MB |